Over de film

Het gros van de rangers is moeder. Dit maakt hen extra kwetsbaar aangezien zij verantwoordelijk zijn voor het zorgen voor de kinderen. In de film wordt zichtbaar hoe de vrouwen verschillende rollen spelen, ze zijn onder andere moeder, activist, ranger en docent. We zien de enerzijds dappere en anderzijds kwetsbare kant.

Het doel van de documentaire is om de kijker te laten zien dat je soms dwars door vooroordelen en onzekerheden heen moet om je idealen te kunnen nastreven. Ook om kritisch te leren kijken naar de wereld om je heen en tegen de stroom in durven te gaan. Als de film af is willen we hem breed gaan verspreiden. Zowel op tv als op (internationale) filmfestivals. Daarnaast hopen wij de Mambas te helpen waar mogelijk.

Maanskyn

In de film zal de maan een belangrijke rol spelen. Volle maan staat in Afrika namelijk ook wel bekend als Poachers Moon. De maan geeft dan immers zo veel licht af dat de stropers geen externe lampen nodig hebben. In andere woorden, hoe voller de maan wordt, hoe sterker de mannelijke stropers zich voelen en des te kwetsbaarder de vrouwelijke rangers zijn. Desondanks gaan de vrouwen ook deze nacht op pad en kijken zij bewust de angst in de ogen. Waar halen zij de kracht vandaan om dwars door hun angsten heen te gaan en dit werk te blijven doen?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de film via een van onze sociale mediakanalen!