OVER ONS

Wij, Floor en Beatrijs, zitten momenteel in het laatste jaar van onze studie op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ons makerschap typeert zich door mensen te portretteren die met hun verhaal symbool staan voor iets groters. In deze film zit dat in de vrouwen die zich volledig inzetten voor hun overtuiging. Een overtuiging dat de natuur in ere moet worden gehouden zodat nog talloze generaties onder de indruk kunnen zijn van de schoonheid ervan.

Floor van der Krol

Mijn makerschap kenmerkt zich door in te spelen op het sociale contact van en tussen mensen. Ik heb al meerdere films gemaakt waarin te zien is hoe bepalend je omgeving op jouw persoonlijke visie op de wereld is. Waar ik mij voorheen focuste op sociaal contact en saamhorigheid wil ik mij nu focussen op opvoeding en de kracht van de vrouw. Ik vind het prachtig dat The Black Mambas bewust een ander pad betreden dan voorgeschreven is. Met hun gebundelde kracht brengen zij verandering teweeg voor de positie van de vrouw en voor de kansen van de volgende generaties. Naast dat de maan op een symbolische wijze de structuur van de film bepaald, zal het beschermen van de neushoorn een metafoor zijn voor het leven in harmonie. Het gebruik van metaforen kenmerkt mijn makerschap. Het primaire doel van mijn films is dat de kijker kritisch naar zichzelf en de wereld om zich heen gaat kijken en waar nodig verandering in gang gaat zetten. 

Beatrijs Moolenburgh

Het feit dat deze vrouwen zich ondanks alle tegenslagen toch inzetten voor een betere toekomst voor vrouwen in Zuid-Afrika intrigeert mij. Aangezien zij vernieuwend werk doen bewijzen zij dat de vrouwen in Zuid-Afrika tot meer in staat zijn dan waarvoor zij tot nu toe vaak voor worden aangezien. Het zijn vrouwen die in eerste instantie niet erg in de spotlights staan maar vanwege hun activiteiten een grote verandering teweegbrengen. Deze verhouding staat symbool voor mijn makerschap. Ik vind het fascinerend om heel dicht bij mensen te komen. Mensen die in eerste instantie misschien niet de aandacht opeisen maar die, met hun verhaal, symbool staan voor iets groters. Voor een verhaal dat de moeite waard is om te vertellen. Voor deze vrouwen is dat het tegen de stroom ingaan aan de hand van hun overtuiging. Een overtuiging dat de natuur in ere moet worden gehouden zodat nog talloze generaties onder de indruk kunnen zijn van de schoonheid ervan. Ik hoop dat ik met mijn films ook een steentje bij kan dragen aan een betere toekomst waar mens en natuur in harmonie samenleven.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de film via een van onze sociale mediakanalen!